Over ons

Wie wij zijn

Erika Mouthaan is de eigenaresse van deze praktijk. Zij is huidtherapeut en actief meewerkend in de praktijk. Zij heeft 28 jaar op de polikliniek dermatologie van het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam gewerkt en daardoor bekend bij alle dermatologen in Rotterdam en omstreken. Met deze ervaring en kennis kunnen wij bijna aan iedere zorgvraag voldoen, of het nu gaat om acne, overbeharing of lymfoedeem, wij weten er raad mee. Vanuit de oedeemtherapie is de wens ontstaan zelf mammacare te gaan leveren en sedert begin 2016 leveren wij een uitgebreid assortiment aan uitwendige borstprothesen, prothese BH’s en prothese badkleding. Inmiddels hebben we een uitermate fijn team in de praktijk waarin ieder zo zijn eigen specialisatie heeft. Wij verwelkomen u heel graag.

 Alisa Rook is allround huidtherapeut en 4 dagen per week werkzaam in deze praktijk

Heleen Boersma is allround huidtherapeut en werkt parttime in de praktijk, naast haar werk als huidtherapeut volgt zij ook de opleiding verpleegkunde

Mirjam van der Graaf is praktijkmanager en de spil in het web van het bedrijf, u krijgt haar meestal als eerste aan de telefoon, zij heet u welkom bij een bezoek aan onze praktijk. Zij regelt alle inkopen, helpt u aan nachtkleding, lingerie, enz; kortom onze duizendpoot.

Lisette van Ravels is mammacare adviseuse en helpt u bij het vinden van de juiste (prothese)beha en/of bij het aanmeten van een uitwendige borstprothese.


Keurmerken


SEMH
Sinds 1995 is het in Nederland mogelijk de betere leveranciers van hulpmiddelenzorg te herkennen. Leveranciers die hoogwaardig kwaliteitswerk leveren zijn namelijk erkend door de SEMH, de Stichting Erkenningsregeling leveranciers Medische Hulpmiddelen en als zodanig herkenbaar aan het hierboven afgebeelde logo. De erkenning door de SEMH heeft meerwaarde voor alle partijen: de consument, de leverancier en de zorgverzekeraar. De leverancier wordt regelmatig getoetst of de hulpmiddelzorg die geleverd wordt constant voldoet aan de eisen en aansluit bij de behoefte van de gebruiker.

Klantenonderzoek van SEMH

Na uw bezoek aan onze praktijk ontvangt u een  inlogcode voor het invullen van het klanttevredenheidsonderzoek. Het doel van dit onderzoek is om op een objectieve manier de kwaliteit van het hulpmiddel en van onze dienstverlening te meten. Met deze informatie kunnen wij zonodig onze  kwaliteit verbeteren. De SEMH faciliteert dit voor al haar erkende deelnemers.Het invullen is anoniem en de gegevens zijn niet naar u te herleiden. Uw gegevens worden automatisch verzameld en verwerkt.

Erkend leverancier - Borstprothese Amsterdam


BVBL
Onze praktijk is aangesloten bij de BVBL
De BVBL richt zich op de vele regelingen en bepalingen in de zorg, zodat wij ons als hulpverlener kunnen focussen op een deskundige dienstverlening aan u.

De beroepsvereniging NVH
De Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) is dé beroepsvereniging van en voor huid- en oedeemtherapeuten in Nederland. Zij zorgt voor het continu optimaal houden van de kwaliteit en voor een goede positie van de huidtherapeut en huidtherapie in het algemeen.

Kwaliteitsregister Paramedici
Het Kwaliteitsregister Paramedici (KP) is een initiatief van paramedische beroepsverenigingen. Het KP is een vrijwillig register, met als doel de kwaliteit van de geregistreerde paramedicus zichtbaar te maken voor het publiek, zorgverzekeraars en werkgevers. Voor een professional is het essentieel om kwalitatief goede zorg te leveren en te kunnen blijven leveren.

Via het kwaliteitsregister wordt eenmalig geregistreerd of een huidtherapeut voldoet aan de wettelijke opleidingseisen (art. 34 Wet BIG). Vervolgens wordt periodiek geregistreerd of de huidtherapeut beschikt over actuele kennis en ervaring. Alleen wanneer aan de door de beroepsgroep gestelde eisen van werkervaring en deskundigheidsbevordering (zoals het volgen van bij- en nascholingen, werkervaring en intercollegiaal overleg) wordt voldaan, behoudt de geregistreerde huidtherapeut haar kwaliteitsregistratie. Als huidtherapeut kun je met een kwaliteitsregistratie aantonen dat je aan de eisen van het beroep voldoet. In onze praktijk zijn alle huidtherapeuten geregistreerd in dit register.