Typen Borstprothesen


Siliconen borstprothese

Tegenwoordig worden praktisch alle borstprothese gemaakt van een siliconen-gel, dat lijkt op een natuurlijk weefsel wat de
vrouwelijke borst dicht benaderd. Dat net zo beweeglijk is en bovendien net zo zacht aanvoelt. Siliconen is een
veelzijdig, huid- en lichaamsvriendelijk materiaal. Het heeft een goede koude- en warmtegeleiding, hierdoor neemt het
direct de lichaamstemperatuur aan en geeft deze ook weer af. Het is kleur- en reukloos en gemakkelijk met water en
cleanser te reinigen.

Een voorbeeld van een siliconen prothese

De siliconen borstprothese worden omgeven met een dun, flexibel, stevig vlies van polyurethaan folie. De PU-folie is huidvriendelijk en beschermt de siliconen tegen beschadiging door alle soorten elementen die van buitenaf komen bv zonnebrandolie,crème, chloor, zout water en zon. De folie is zeer elastisch en luchtdoorlatend, dat wil zeggen, ze kan lichaamsvocht opnemen en weer afgeven. 


Zwemprothese

Een voorbeeld van een zwemprothese

Deze prothesen zijn lichter dan gewone prothesen zodat ze goed blijven zitten in het badpak. Een gewone prothese is meestal te zwaar om mee te zwemmen de symmetrie is in de badkleding dan  niet gelijk. Zwemt u slechts incidenteel ? Dan voldoet de nood-/wattenprothese die u in het ziekenhuis krijgt ook prima. De vulling in deze noodprothese is water doorlatend en veert weer op.

​


Noodprothese

Na een borstoperatie duurt het enige tijd voordat het litteken genezen is en de huid ook minder gevoelig is geworden. In deze periode kunt u een z.g. noodprothese dragen die van zacht materiaal is en in de meeste gevallen al direct na de operatie in het ziekenhuis geleverd wordt. Wij hebben deze ook altijd in alle maten op voorraad

Een voorbeeld van een noodprothese

Lichtgewicht prothese

Er bestaan ook zogenaamde lichtgewicht borstprotheses. Deze zijn vooral geschikt voor vrouwen die een grote cupmaat hebben of bij wie het gewicht van een normale borstprothese problemen oplevert, zoals bijvoorbeeld schouder en/of nekklachten.


Contactprothese

De contactprothese is een siliconen prothese met een speciale ‘plaklaag’ die direct op de huid bevestigd wordt. Het is
over het algemeen een lichte borstprothese.  Bijzonder geschikt bij Schouder en/of nekklachten omdat het gewicht verdeeld wordt omdat deze prothese aan de huid vastgeplakt zit. De contactprothese kan pas zes tot twaalf maanden na de operatie aangeschaft worden omdat de huid goed genezen en weer sterk moet zijn.


Deelprothese

Een voorbeeld van een deelprothese

Deze borstprothese is geschikt voor vrouwen die een borstsparende behandeling hebben ondergaan of om(natuurlijk) maatverschil tussen beide borst op te heffen. De deelprothese is ook gemaakt van siliconen. Er bestaan veel verschillende vormen en maten. Ook deze prothesen zijn met een plaklaag verkrijgbaar. Deze deelprothesen worden ook door uw verzekering vergoed.