Microneedling

Microneedling wordt gedaan middels een apparaat dat kleine naaldjes in de huid vibreert. De gaatjes die hierdoor ontstaan zetten een natuurlijk herstelproces in gang dat bijdraagt aan het verbeteren van de huidstructuur, hierbij kan gedacht worden aan littekens, maar ook aan fijne lijntjes. Tevens worden producten die na de behandeling worden aangebracht beter opgenomen.

In onze praktijk wordt deze behandeling uitgevoerd met de nieuwste versie van de Dermapen, namelijk de Dermapen 4. In tegenstelling tot de Dermapen 3, die ‘maar’ 12 naaldjes bevat, heeft deze versie maar liefst 16 naaldjes. Ook is de motor krachtiger waardoor de naaldjes makkelijker in de huid vibreren. Tot slot heeft de Dermapen 4 een speciale instelling voor het behandelen van littekens.

Microneedling kan worden voor veel verschillende huidaandoeningen worden ingezet:

  • Verbeteren van de huidstructuur (fijne lijntjes)
  • Verzachten van verkleuringen
  • Versoepelen en egaliseren van littekens

Na de behandeling zal de huid behoorlijk rood zijn door de doorbloeding, dit houdt ongeveer  2 dagen aan. Verder kan de huid heel licht gezwollen zijn, ook dit trekt vrij snel weg. Mogelijk kan de huid licht gaan schilferen in de dagen na de behandeling.

Natuurlijk is het ook erg belangrijk om thuis de juiste producten te gebruiken om het resultaat van de behandeling zo lang mogelijk te behouden. Hier kunt u altijd naar vragen tijdens het intake gesprek of later tijdens de behandeling.

Indien de indicatie en uw aanvullende verzekering het toelaat, bestaat de mogelijkheid dat de behandeling vergoed wordt door uw zorgverzekeraar.  Dit kunnen wij voor u controleren.