Microdermabrasie

Wat is microdermabrasie?

Microdermabrasie is een behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van microkristallen. Deze kristallen worden met een soort kleine stofzuiger onder vacuüm tegen de huid geblazen en weer opgezogen, hierdoor ontstaat een schurend effect. Deze techniek verwijdert dode huidcellen en stimuleert de doorbloeding en de aanmaak van nieuwe cellen, waaronder collageen. Dit resulteert in een zachter en egaler huidoppervlak.  De verhoornde bovenste cellen van de huidlaag zorgen voor een ‘grauwe’ kleur. Doormiddel van microdermabrasie wordt die bovenste huidlaag weg geschaafd en krijgt de huid weer een frissere uitstraling. 

Microdermabrasie wordt meestal in het gelaat uitgevoerd, maar kan ook op andere delen van het lichaam worden toegepast.


Waarvoor kan microdermabrasie gebruikt worden?

Deze vorm van mechanisch peeling is geschikt voor alle huidtypes en kan onder andere ingezet worden bij:
• Acne en acne littekens
• Verstopte poriën
• Vette of grauwe huid
• Oppervlakkige pigmentvlekken
• Beginnende huidveroudering (door zonlicht)


Natuurlijk is het ook erg belangrijk om thuis de juiste producten te gebruiken om het resultaat van de behandeling zo lang mogelijk te behouden. Hier kunt u altijd naar vragen tijdens het intake gesprek of later tijdens de behandeling.

Indien de indicatie en uw aanvullende verzekering het toelaat, bestaat de mogelijkheid dat de behandeling vergoed wordt door uw zorgverzekeraar.  Dit kunnen wij voor u controleren.