Elektro coagulatie en curettage

Door middel van elektro coagulatie of curettage kunnen goedaardige maar ongewenste huidtumoren worden verwijderd. Hierbij kan gedacht worden aan (steel)wratjes, bepaalde ouderdomsvlekken en eventuele andere verheven huidafwijkingen.

Coagulatie wordt gedaan middels stroom. Met een puntvormige naald worden de plekjes aangestipt en verhit waardoor het wegbrandt. Na het wegbranden ontstaat een korstje die na enige tijd vanzelf van de huid loslaat.

Bij curettage worden de huidafwijkingen oppervlakkig weggeschrapt met een klein mesje. Hierbij wordt dus geen gebruik gemaakt van stroom of hitte. Doordat een stukje huid is weggeschrapt zal het gaan bloeden, dit wordt na de behandeling met gazen afgedekt, toch is het aan te raden om kleding te dragen dat vies mag worden. Ook bij deze techniek zal binnen enige tijd korstvorming ontstaan dat vanzelf van de huid valt. 

Zowel na coagulatie als na curettage is het belangrijk dat de korstjes vanzelf van de huid vallen en deze er niet worden afgekrabd. Zo kan de huid het mooiste en beste genezen. Om de korstjes soepel te houden kunt u de korstjes een beetje invetten met een crème.  

Voor en na Electrocoagulatie

Laat de plekjes altijd checken door een huidtherapeut, zo kan teleurstelling worden voorkomen indien de plekjes niet geschikt zijn voor coagulatie of curettage.

Indien de indicatie en uw aanvullende verzekering het toelaat, bestaat de mogelijkheid dat de behandeling vergoed wordt door uw zorgverzekeraar.  Dit kunnen wij voor u controleren.