Elektrisch epileren

Wanneer je last hebt van haartjes in het gezicht kan dit gelaserd worden, behalve wanneer de haren licht van kleur zijn (blond, grijs, wit en soms oranje). In dit geval is elektrische epilatie een goed alternatief. Hierbij wordt door middel van een naaldje, dat aan het uiteinde niet geïsoleerd is en waardoor warmte en loogvorming in het haarzakje gecreëerd wordt. Hierdoor wordt de toevoer van voedingsstoffen naar de haar verstoord en zal de haar niet meer terug groeien. Wel is het belangrijk om te weten dat dit niet binnen één behandeling haalbaar is. Er zullen dus meerdere behandelingen nodig zijn voor het gewenste resultaat.

Elk haartje wordt apart behandeld, het is daardoor een behoorlijk tijdrovende behandeling. 

Elektrisch epileren

Het is belangrijk dat de haren vier weken voor de behandeling niet meer epileert of geharst worden, de haren mogen enkel worden geschoren. Wanneer de haren eruit getrokken zijn, is de behandeling niet effectief.  

Ongeveer drie dagen voor de behandeling mogen de haren ook niet meer geschoren worden, de haar moet boven de huid uitsteken om goed behandeld te kunnen worden.

Indien de indicatie en uw aanvullende verzekering het toelaat, bestaat de mogelijkheid dat de behandeling vergoed wordt door uw zorgverzekeraar.  Dit kunnen wij voor u controleren.