Camouflage therapie

Camouflage kan kleurverschillen in de huid corrigeren. Deze therapie wordt gebruikt bij huidproblemen waarbij hyper-, hypo- of depigmentatie zich voordoet in de huid, maar ook bij littekens of vaatafwijkingen als couperose of een wijnvlek. In de praktijk worden verschillende merken gebruikt, zoals Microskin, Dermacolor en Keromask.

Bij camouflagetherapie wordt de gezonde huid met de aangedane huid vergeleken. Vervolgens worden verschillende kleuren getest op de huid, indien nodig worden verschillende kleuren met elkaar gemengd voor het mooiste resultaat. De kleur die het beste overeenkomt met de gezonde huid wordt natuurlijk gekozen, hier heeft u zelf ook inspraak in. Tijdens de behandeling wordt ook uitleg gegeven over hoe de camouflage het best kan worden aangebracht.

De producten die nodig zijn voor het camoufleren van de huidaandoening kunnen worden aangeschaft voor thuisgebruik. Het is belangrijk dat de camouflage in goed (dag)licht wordt aangebracht.

Ook is het van belang dat de producten thuis netjes worden bewaard, laat de flesjes niet onnodig open staan, dit voorkomt uitdroging en was regelmatig de sponsjes die worden gebruikt bij het aanbrengen, hiervoor kunt u een speciale reinigingsspray aanschaffen.

Indien de indicatie en uw aanvullende verzekering het toelaat, bestaat de mogelijkheid dat de behandeling vergoed wordt door uw zorgverzekeraar.  Dit kunnen wij voor u controleren.